Over ons

Welkom bij Starlight!

Dans is geen competitiespel! Het is een passie!

Er was eens … Ik was 18 jaar ,begon net aan mijn studies van bachelor LO keuze/ dans aan de hogeschool Brugge en zat boordevol energie en ambitie om van mijn hobby ook deels mijn beroep te maken. De gemeenteschool was op zoek naar iemand om dans te geven en kwam bij mij terecht.

Het begon met één uurtje kinderdans. Langzaam aan kwam er op vraag van de gezinsbond ook BBB, fundance en aerobics bij. In het schooltje van Koolskamp stond er aanvankelijk op woensdagnamiddag kleuterdans en kinderdisco geprogrammeerd( 35 lln).
Na 1 jaar werd het aanbod uitgebreid met jeugd en damesdans. De interesse was enorm en de groepen werden te groot… Sportdienst Ardooie, m.n. Joris stelde voor om de cursussen te laten doorgaan in de nieuwe Ark en het programma werd uitgebreid. Als enige lesgever kwam er veel op mij af vooral wanneer er werd beslist om ons “kunnen” te tonen…. de SHOW werd een feit…. Gelukkig waren er enkele mensen die het zagen zitten om samen een bestuur op te starten en de steunpilaar te worden van onze dansschool. “STARLIGHT” werd boven de doopvont gehouden…. De eerste show werd in mei 2007 enthousiast onthaald en zorgde meteen voor een hoger ledenaantal in september. Breaking Point, onze eerste competitiegroep werd opgericht en zij zorgden 4 jaar op een rij voor een 1e plaats op het Belgisch kampioenschap. Vandaag hebben we ook nog 1 competitiegroep “Starcrush”die de kleuren van STARLIGHT verdedigen.
In de loop van de jaren is ook het lessenaanbod uitgebreid met Modern Jazz, klassiek ballet en musical. Verschillende disciplines vergen ook meerdere lesgevers. Sean, Kayli, Heidi, Elien, Lotte, Ines en Henk kwamen de docentengroep vervoegen! We zijn een “familiaire” dansschool die evolueert, wat de toekomst brengt… dat zien we morgen dan wel weer… met dank aan ons bestuur, de gemeente Ardooie en de sportdienst…

PEGGY

Onze leraars

De leukste van de wereld

Henk

Henk

Docent ballet / Pointes

Dance is the hidden language of the soul.

Kayli

Kayli

Docent jeugd beginners en clipdance

“Never miss a chance to dance”

Sean

Sean

Docent modern/ gevorderden/showteam

we are the dancers, we create the dreams.”